Fri fragt & retur på alle ordrer i Danmark - Levering 1-2 hverdage*

Persondatapolitik

Denne politik forklarer hvilke, hvordan og hvorfor vi indsamler informationer om dig når du besøger vores hjemmeside, køber en vare(r) via hjemmesiden, eller enten tilmelder dig vores nyhedsbrev eller opretter en brugerprofil. Vi tager dit privatliv meget alvorligt og hos os holder vi dine oplysninger sikre.

1. Hvem er ansvarlig for dine personoplysninger?

Denne politik om behandling af personoplysninger (persondatapolitik) beskriver, hvorledes dr.Adams.dk ApS indsamler og behandler oplysninger om dig. Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via dr. Adams hjemmeside, www.dr-adams.dk. Dr. Adams er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til dr. Adams skal ske via kontaktoplysningerne anført nederst på denne side, under pkt. 7.

2. Hvilke personoplysninger indsamler dr. Adams om dig, med hvilke formål og hvad er retsgrundlaget for behandlingen?

2.1 Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden, fx. om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på hjemmesiden, din IP-adresse, herunder din netværkslokation og informationer om din computer.

Formålet er at optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook og Google. Denne behandling af oplysninger er nødvendige for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre hjemmesiden samt vise dig relevante tilbud.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens art 6, stk. 1, litraf.

2.2 Når du køber et produkt eller kommunikerer med os på vores hjemmeside, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, herunder fornavn, efternavn, tlf. nr, e-mail adresse, adresse, betalingsmåde, evt. ordrekommentar, oplysninger om hvilke produkter du har købt og eventuelt har returneret, hvilken betalingsmetode du har valgt, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestillingen er foretaget.

Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og opfylde vores aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og evt. reklamere, over en købt vare(r). Oplysninger om dine køb, behandler vi også for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP-adressen med det formål at forhindre svindel på vores hjemmeside.

Retsgrundlaget
for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b, c og f.

2.3 Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysninger om dit navn og e-mail adresse.

Formålet
er at varetage vores interesse i at kunne levere nyhedsbreve til dig, med særlige fordele og til direkte markedsføring via mail, hvor vi kan informere dig om vores produkter, begivenheder, nye varer og invitationer. Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, giver du her dit særskilte samtykke til, at vi må sende dig direkte mails.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litraf.

2.4 Når du opretter en bruger-profil på vores hjemmeside, bliver du bedt om at oplyse navn, e-mail adresse og kodeord. Vi sammenholder disse oplysninger med andre oplysninger vi har om dig, herunder oplysninger om, hvad du har købt, tidligere købshistorik. Dit kodeord er privat, og ikke noget vi lagrer eller kan se, da et oprettede kodeord er personligt, og derfor anonymiseret og beskyttet.

Formålet
er at give vores kunder en automatisk kundeservice og brugervenlighed på vores hjemmeside, hvor der er mulighed for at se ordrehistorik og tidligere køb, og automatisering af udfyldelse ved check-out på navn og adresse.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningsens art 6, stk. 1, litra b og f. Du vil ved tilmeldingen blive bedt om at give et særskilt samtykke til at du acceptere at vi lagre disse oplysninger om dig, med formålet som er beskrevet.

3. Hvem giver vi dine personoplysninger videre til?

Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til vores valgte leverandører, herunder PostNord og GLS, eller en transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig. Disse personoplysninger videregives, for opfyldelse af kontrakt (forordningens art. 6, stk. 1, b), dvs. for at vi kan levere den ønskede vare(r) til dig.

Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysninger på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af vores hjemmeside, logistik, udsendelse af nyhedsbreve, samt målrettet markedsføring, herunder til retargeting. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlige for. Databehandlere må ikke anvende dataene til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

Tre af disse databehandlere, Google Analytics v/Google INC, The Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp og Facebook, er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S Privacy Shield. En kopi af certificeringen af disse tre databehandlere kan findes her:

Google Analytics c/Google LLC: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active


Facebook, INC: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active

The Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active

4. Hvad er dine rettigheder?

Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

Indsigtsretten

Du er til enhver tid berettiget til skriftlig at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysninger stammer.

Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til mail@dr-adams.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være.

Retten til berigtigelse

Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din profiloprettelse på vores hjemmeside, har du selv mulighed for at korrigere via log-in til din brugerprofil.

Retten til sletning

I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendige, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring

Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.

Retten til dataportabilitet

Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbar format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Retten til indsigelse

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.

Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jft. pkt. 2.1 og 2.3.


Retten til at tilbagekalde samtykke

Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til den profilering, der foretages af dig som medlem i kundeklubben. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på mail@dr-adams.dk.

Retten til at klage

Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, over vores behandling af dine personoplysninger. Klager kan blandt andet indgives på mail til dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

5. Hvor langtid opbevarer vi dine personoplysninger?

Personoplysninger som er indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på vores hjemmeside jfr. pkt. 2, vil automatisk blive slettet efter 2,5 år efter du har foretaget dit køb, denne slags persondata gemmes i 2,5 år for at vi kan opfylde reklamationsretten. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

Oplysninger indsamlet i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev slettes, når dit samtykke til nyhedsbrevet trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

Alle oplysninger som vi har indsamlet i forbindelse med din oprettelse af vores brugerprofil, slettes af dr. Adams efter anmodning af dig. Såfremt en bruger slettes, foretages automatisk anonymisering af brugerens ordrer efter 2,5 år i forbindelse med at vi kan opfylde reklamationsretten, dog uden tilknytning til den tidligere oprettet brugerprofil.

Såfremt du ønsker at slette din brugerprofil på vores hjemmeside, bedes du kontakte os på mail@dr-adams.dk, hvor vi herefter vil slette alt din persondata oplyst ved oprettelse af brugerprofil på vores hjemmeside, og samtykket vil her være ophævet.

6. Sikkerheden af dine personoplysninger
Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.
Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. Kontaktoplysninger

dr-adams.dk ApS er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via hjemmesiden.
Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik, eller ønsker at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt. 4, kan du kontakte:

Dr. Adams ApS
Pogestræde 24-28
5000 Odense C
Tlf. nr.: 66145504
E-mail: mail@dr-adams.dk

8. Ændringer i persondatapolitikken

Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på hjemmesiden.

Hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev eller oprettet en brugerprofil på vores hjemmeside, vil du blive orienteret om ændringerne i politikken ved udsendelse af information til din registrerede e-mailadresse. Såfremt du ikke kan acceptere den ændrede politik, har du ikke mulighed for at fortsætte brugen af vores hjemmeside, og din personoplysninger kan blive slettet.

9. Versioner

Dette er version 1 af dr. Adams persondatapolitik dateret d. 17 Maj 2018.